December hónapban áraink megváltoznak!
Kérjük érdeklődjenek éttermeink recepcióin!

Trófea

Riport a Funzine magazinból

Dőzsölés a városban

Manapság egyáltalán nem formabontó az all-you-can-eat étterem ötletem – mindenki tudja, miről van szó. Az ár kortól, naptól és napszaktól függ, így egyből az árakat kezdtük el böngészni. Kíváncsiak voltunk, hogyan „válthatjuk” forintjainkat bőséges lakomára; ellátogattunk hát a Király utcai Trófea Grill étterembe.

A hely a Király utcában a Deák tértől 350m-re (absolut in the city) található. Elsőre egy sejtelmes vadászlak és egy menő bisztró keresztezésének tűnik. Hogy hogyan kerülnek a rénszarvasagancsok ebbe a bisztró-szerű étterembe?! Az étteremlánc első darabja 2000-ben egy zuglói vadászkastélyban nyitotta meg kapuit, amelyben a tulajdonosok rengeteg rénszarvas agancsot örököltek dekorációként, s így ezek jelképpé váltak. Az agancsok minden éttermükben visszaköszönnek, legyen az polgári berendezésű, modern bisztró vagy minimál dizájn. Az összhatás kissé zavaros, mégis kiváló. Mindemellett az étterem büfé-stílusú.

Ha az előétel-főétel-desszert az Ön taktikája (ami itt nem feltétlenül szükséges), azonnal neki is láthat a bárpulthoz közeli emelvényen. Kedvére válogathat a különböző zöldségekből, salátákból, és öntetekből – beleértve a ritkaságnak számító tökmagolajat is. A választott finomságokat „megtámogathatja” különböző hideg húsokkal is: hideg libamáj patéval, tenger gyümölcseivel vagy tatár bifsztekkel.

A leveseknél megtalálhatja a klasszikus magyar húslevest csakúgy, mint a hideg, gyümölcsből készültet, vagy a spárgakrém-levest. (Személy szerint a leveseket sajttal párosítottuk.)

Főételnek főként halat és zöldségeket választottunk a látványkonyhából (itt kiválaszthatják nyersen, mit szeretnének, és helyben elkészítik Önöknek); tettünk még egy kört a salátabárnál, és jócskán fogyasztottunk a spenótkrémből is – bizarr kombináció, tudom. Két tál szarvashús is került az asztalunkra, áfonyával, és az igencsak laktató burgonyafánkkal – utóbbit az egyik pincér ajánlotta.

Valószínűleg itt meg kellett volna állnunk – nem tettük. Leteszteltük a somlói galuskát (kétszer, biztos, ami biztos), a furcsán ázott tiramisuval, gyümölcsös sajttorta-szerűséggel, valamint a (minden bizonnyal nagyon egészséges) gluténmentes Eszterházy-tortával egyetemben.

Mivel még mindig nem laktunk jól, kávét is rendeltünk – persze csak miután elfogyasztottunk még egy adag sajtos – gyümölcsös tálat bor társaságában. A vörös és fehér Hilltop borokat az ár tartalmazza, csakúgy, mint a sört, a gyümölcsleveket, a kávét és az ásványvizet.

Az ítélet? Míg néha olyan érzésünk volt, hogy egy hotel éttermében vagyunk, tele szarvasagancsokkal és krómozott elemekkel, az all-you-can-eat ötletnek határozottan megvannak a maga előnyei is – főként azon csoportok számára, akik szeretnék elkerülni a számla értéke miatti súrlódást a távozáskor, viszont szeretnék, ha mindegyikük megtalálná a kedvére valót. Az elhelyezkedés valóban központi – elég csak végig sétálni a Király utcán -, és az ital is ingyen van (pezsgő, sör, bor, üdítők, ásványvizek, kávé és cappuchino). Így az ár-érték arány jóval a várt felett van, mivel egyáltalán nem ínyencségekről beszélünk.

Árak:

Hétköznapokon:

Hétfőtől Péntekig 12:00-17.00-ig 2.999 HUF/fő
Hétfőtől Csütörtökig 17.30-23.00-ig 4.499 HUF/fő

Hétvégén:

Szombaton és Vasárnap11.30- 23.00-ig 4.999 HUF/fő
Tehát péntekenként 17.00-tól és a hétvégéken egész nap 4.999 HUF/fő.

Gyermekkedvezmény:

3 éves kor alatt: hétfőtől péntekig ingyenes
12 éves kor felett: hétfőtől péntekig 50% kedvezmény

Péntek esténként, szombaton, vasránap, illetve szabadnapokon: ingyenes

Az árak 2 órás éttermi tartózkodásra vannak kalkulálva ebédidőben, és 3 órás tartózkodásra vacsoraidőben.

From the menu

Starters and cold plates

Goose liver pâté
Beef tartar
Various salads
Sushi
Cold fruit soup

Mains

Hortobágy Pancakes
Venison ragout with forest mushrooms
Freshly grilled shark fillet
Fried duck leg with steamed cabbage

Desserts

Somlói galuska
Profiteroles
Cheese selection

Trófea Grill Étterem

1132 Budapest, Király utca 30-32.
Tel.: +36.20.999.8797
www.trofeagrill.eu